Stikksikker vest

En stikksikker vest er etterspurt av dørmenn og vakter, fordi de ofte skal være autoriteten og stoppe konflikter. 

Det er forskjell på om en vest er en skuddsikker vest eller en stikksikker vest. Ikke alle skuddsikre vester stopper stikk, som spyd, kniv og syl.

Ser du etter en skuddsikker vest, som er spesialisert som stikksikker vest, så er vår PDG-Exoskeleton det riktige valg for deg. 

Leter du etter en vest som er både skudd og stikksikker, så er våres PDG-Ultra det riktige valg for deg. 

Begge vester er motstandsdyktige overfor slag, spark og slagvåpen (se videoen). Dette er helt unikt for en stikksikker vest!

Stikksikker vest
preload spinner

Ikke kjøp en stikksikker vest brukt

 

Vi fraråder på det kraftigste, at man kjøper sin stikksikre vest brukt. Det er greit den kan være billig, men du kan ikke være sikker på hva vestens slitasje er, og det kan ikke garanteres at den er sikker. Det er veldig trist å sette sitt liv og helbred på spill for noen få hundre kroner. Det er ingen, som er blitt stukket ned, som etterfølgende har blitt rost for å ha spart en smule på sin brukte stikksikre vest. 

 

Hvis du vil ha en billig stikksikker vest, så kjøp en stikksikker vest, som er ny og sikker. Det kan f.eks. være våres PDG-Exoskeleton.

 

Stikksikker vest lov

I likhet med en skuddsikker vest, så er det lovlig å bruke en stikksikker vest offentlig. Privatpersons bruk av stikk og skuddbeskyttende vest er ikke lovregulert.

Stikksikker vest test

En stikksikker vest fra Protection Group Danmark er alltid testet og sertifisert. Det betyr at du har en stikksikker vest, som har vært i et profesjonelt laboratorium og testet av profesjonelt utstyr. Det foregår på den måten, at en maskin vil presse et knivblad mot vesten med et visst press. Presset ligger på 24 joules, og deretter en overtest på 36 joules opp til flere ganger. 

For å gi et bedre inntrykk av hva joules er, kan dette sammenlignes med, at man kaster 1,9 kg fra 1 meter og 93 centimeter højde. Dette er det press, test kniven vil falle med.  Dette er måte og sikre for, at vi kan levere en stikksikker vest, som vi med sikkerhet vet, er blitt testet ordentligt. Vi har både lagd en test hos et eksternt laboratorium, samt våres egne individuelle tests hos oss selv.

  • Ved et press på 24 joules, må kniven ikke penetrere mer enn 7 mm.

  • Ved et press på 36 joules, må kniven ikke penetrere mer enn 20 mm.

Vesten vil også stoppe; skrutrekkere, kanyler, kniver, issyler osv. 

NIJ standard 0115.00 er standarden når det gjelder stikksikre veste, som betyr, at vesten er testet etter noen strenge testmetoder på et profesjonelt laboratorium. Dette sikrer, at våres vester kan stoppe de trusler, som er pålagt av NIJ.

ISO 9001:2015 sikrer, at de stikksikre vester du kjøper hos Protectiongroup.dk er produsert etter noen strenge kvalitetskrav. Dette gjør, at produktene vil være i henhold til kravene, og du får den best mulige kvalitet!

Stikksikker vest størrelse

Bruk våres størrelsesguide til å finne den riktige størrelse for deg.